Příprava vodní dýmky

Kouření vodní dýmky není jen současným trendem. Vonný tabák a další příměsi přinášejí exkluzivní zážitky. Můžou vám zprostředkovat hlubokou a intenzivní relaxaci, zpestří setkání s přáteli. Moderní kluby vám dovolí ponořit se do exotického světa chutí a vůní. Provedou vás začátky a zkušeným kuřákům nabídnou mimořádné směsi. Vodní dýmka představuje unikátní funkční mechanismus, který odbourává škodlivé látky a nechá na vás působit pouze esenci tabáku.

Náročnost údržby podle materiálu

Jako každé „vybavení“ je třeba zajistit kvalitní údržbu i vodním dýmkám. Výrobci nabízí řadu možných zpracování, dýmku si tak můžete vybrat v relativně nízké cenové hladině i jako originální ruční práci. Kvalitní materiály zvýší požitek z kouření a také dýmce dodají krásný vzhled a životnost. Rozhodují také o rychlosti a frekvenci údržby.

Jednoduchý postup

Součásti dýmky se v žádném případě nemyjí běžnými saponáty. Mohly by zanechat nepříjemnou chuť nebo znehodnotit povrch. Korunka a váza je oplachuje v teplé vodě. Připálené kousky tabáku můžete odstranit i mechanicky, vhodná je obyčejná drátěnka. S tělem vodní dýmky souvisí i vnitřní trubice. Zde se usazuje většina nečistot. Ideálními prostředky jsou pevné štětky, které je možné zakoupit u výrobce dýmek i v čajovnách.

Pozor na korozi dílů

Trubice vodní dýmky musíte vždy dobře propláchnout a vysušit. U levnějších váz by se mohl na dílech začít usazovat rez. Kvalitnější nerezová ocel vám čištění usnadní, stačí vypláchnout, a voda okape.

Šlauch nebo hadice je na proplachování citlivá. Musíte dobře rozlišit, zda je vaše dýmka vybavená gumovou nebo papírovou. Ideální je po kouření hadici jen volně profouknout. Pružnou část můžete jemně rozvolnit, aby se nečistoty usazené na vnitřní strany uvolnily a odešly spolu s vyfukovaným vzduchem.

Občasnou údržbu vyžaduje i kulička s ventilkem. I zde se pomalu nabírá vrstva usazenin, a mohla by zablokovat zařízení.

Nechte starosti klubu

Údržba vodní dýmky není tak složitá, jak se na první pohled může zdát. Vše je otázkou vyzkoušení a cviku. Pokud zvažujete pořízení vlastní dýmky, obsluha by vám měla doporučit vhodný typ a seznámit vás s příslušnými kroky údržby. Ideální je spolehnout se na vybavené zázemí dobrého klubu. The Dark v Českých Budějovicích vás nechá naplno vychutnat si opojnou vůni tabáku. Připraví vám směs podle konkrétní nálady nebo rozpoložení a zbytečně vás nezatíží přípravou ani následnou údržbou.

Related Posts

Leave a Reply