Kombinace tabáků, které stojí za to odzkoušet

Kouření vodní dýmky je bezesporu velmi atraktivním zážitkem, který navodí atmosféru vzdálených zemí. Můžete si vychutnat unikátní vůní i chuť vybraného tabáku a ponořit se do hluboké meditace, nebo naopak využít originální prostředí a setkat se s přáteli. Pokud nemáte s vodní dýmkou zatím žádné zkušenosti, nemusíte se stydět ani předem hledat informace o technice kouření a možném výběru tabákových směsí. Zkušený průvodce vás v klubu seznámí se vším potřebným a doporučí varianty, které vám vyhoví ať už podle aktuální nálady nebo obliby konkrétního ovoce nebo dalších aromatických směsí.

Svěží máta – dokonalý základ prémiového zážitku

Samotný tabák se ve vodní dýmce kouří ojediněle. Mechanismus spalování tabáku a cesta kouře přes chladící vázu vysloveně vybízí k míchání a hledání nových chutí a vůní. Každé sezení může být jiné, můžete experimentovat nebo se řídit doporučením. I relativně drobná úprava poměru jednotlivých složek dokáže překvapit.

Mezi nejoblíbenější příměsi patří máta. Bylinka má silné aroma, které je možné v kombinaci s kvalitním tabákem ubrat. Zanechá si pak jemnou vůni a svěžest. Osvědčenou kombinací je máta a jahoda, jahoda obecně patří mezi nejlépe hodnocené vůně. Neméně zajímavá je kombinace tabáku, máty a višně s jablkem. Ovocná složka podpoří čerstvou vůni máty, přidá také jemnou sladko-kyselou chuť a typickou letní vůni.

Výrazné citrusy s atraktivní vůní dalších složek

Exotické tóny přidá mátě pomeranč, můžete zkusit také o něco sladší mandarinku nebo naopak ostřejší citron. Postupně můžete získat dobrý přehled, který typ vůně vám vyhovuje více. I v citrusech je možné vybírat v pestré paletě od kyselé a výrazné chuti až po jemné decentní aroma.

Citrusy můžete vyzkoušet v kombinaci s tabákem i bez máty. Ne každému vyhovuje lehce „větrová“ vůně. Zajímavou svěží chuť přináší kombinace citronu s jasmínem, který působí svůdně a podpoří uvolněnou atmosféru. Mandarinka citronu přidá lehkou sladkost a bezstarostnost. Ubírat nebo přidávat můžete také led ve váze, a využít tabákovou směs jako optimální osvěžení v horkém dni. Intenzivní chuť a hustý dým spoluvytváří citron a kokos.

Dotek květin nebo sladkého ovoce

Sestavit směs do vodní dýmky může být skutečnou alchymií. Z dalších složek se nabízí také sladké jablko, banán, tropická maracuja, mango, intenzivní sladká chuť karamelu a mnoho dalších složek. Nebojte se experimentů. Začít můžete s doporučenou směsí, nicméně později se můžete vydat vlastní cestou, hledat, poznávat a nacházet nové a nové vůně.

Unikátní prožitek už nezávisí na dlouhém cestování. Navštivte klub The Dark a přímo v centru Českých Budějovic vyzkoušet vše, co kouření vodní dýmky nabízí.