Princip funkce vodní dýmky

Vodní dýmka plně těží z atraktivního vzhledu a nevšedního zážitku, který nabízí. Klíčem k dokonalému prožitku je mimořádná intenzita chutě i vůní a nepřeberné množství variant, které před vás rozestře. Kouření vodní dýmky navíc umně využívá rituály a jedinečnou atmosféru, která prožitek ještě více prohloubí.

Jednoduchá fyzika

Pro kouření vodní dýmky nemusíte skládat zkoušky, ani absolvovat složitou přípravu. Princip je postavený na relativně jednoduchém základu. Vodní dýmka spojuje oběh vzduchu, který cirkuluje mezi korunkou s tabákem a vodou ve váze. Popotažením naberete do plic vonící směs kouře a zároveň uvedete do oběhu novou dávku vzduchu. Podtlak z vázy vyrovnává sání nového objemu přes korunku. Hagara je umístěná ve vrchní části dýmky, a právě zde se nasávaný vzduch mísí s vypalovaným tabákem.

Ve vodní dýmce vzniká velmi horký vzduch, který se však efektivně svádí trubicí v těle dýmky až nad hladinu vody ve váze. Zde se ochladí na příznivější teplotu a také se zčásti zbaví některých spalin a nežádoucích látek. Voda zde má dvojí funkci, jako chladící médium a jako přirozený filtr. Další trubicí, která je upevněna na vázu, pak vdechnutím stoupá zchlazený kouř přímo k dýmkaři. Hadice pro vdechování je šlauch, umožní regulovat množství vdechovaného kouře, ve své délce ještě přispěje k dochlazení horkého vzduchu na příjemnou úroveň.

Ponořte se do kouzelného světa

Obsluha vodní dýmky není tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Důležité je sledovat příchuť. Pokud se začíná přimíchávat štiplavý nádech, je možné, že se tabák rozhořel příliš a začíná se připalovat. Jednoduchou úpravou rozpáleného uhlíku tomuto efektu předejdete. Stačí uhlík vyměnit.

Vodní dýmka nepatří jen k výsostným zážitkům během dovolené v exotických destinacích. Vychutnat si její kouzlo můžete i u nás. Specializované kluby nabízí kvalitní zázemí a tabák pro příležitostné vyzkoušení i mimořádné směsi pro znalce. Seznámí vás s možnostmi a provede i první zkušeností. V Českých Budějovicích můžete navštívit náš The Dark Hookah Club.

Related Posts

Leave a Reply