Jak vybrat vodní dýmku

Kouření vodní dýmky zažívá v posledních letech velký ohlas. Vodní dýmky už nepatří výlučně zážitkům na dovolené v exotických destinacích. I třeba v Českých Budějovicích v centru města můžete najít velmi dobře vybavený klub a užít si kouření dýmky s přáteli nebo v rámci vlastní hluboké relaxace. Pokud vás kouření osloví a oblíbíte si ultimátní prožitek, můžete si vybrat vlastní a opojný rituál přenést až k sobě domů.

Malá nebo velká?

V obecné úvaze platí, že větší dýmka má lepší stabilitu, pojme také více vody pro chlazení tabákového kouře, lépe filtruje a až k vám distribuuje kvalitněji upravenou dávku kouře. Nicméně i malé a středně velké dýmky vám dopřejí skvělý zážitek. Malé dýmky jsou zpravidla levnější a nabízí výhodu ve snadném přenášení. Takovou dýmkou se pochlubíte přátelům a můžete ji vzít s sebou při pozvání

Design?

Samozřejmě hlavním určujícím kritériem je vždy vzhled. Možná vám padne do oka dýmka, která věrně využívá tradiční motivy a tvar. Výrobci však nabízí i originální dýmky, které se nebojí odvážných stylizací, nebo naopak představují úsporný minimalismus. Kouření vodní dýmky nesestává pouze z absorpce tabákového kouře, je to obřad a celkovou atmosféru ovlivní i vzhled dýmky. Dejte si čas a projděte si nabídku, která by ideálně vyplnila kombinaci obou parametrů – ideální velikosti a atraktivního vzhledu.

Údržba a náhradní díly

Možná se vám podaří objevit perfektní vodní dýmku, která navíc bude k dispozici za mimořádně výhodnou cenu. Dejte však pozor a informujte se na možnosti dodání náhradních dílů. Korunka, váza, šlauch se mohou používáním opotřebit. Zatímco korunky a šlauchy jsou často kompatibilní napříč výrobci a dají se sehnat snadno, vázy se vyrábí v různém designovém provedení. Problémem je také různé spojení s tělem dýmky, kdy může být řešeno závitem, bajonetem nebo zasouvacím mechanismem. Neopatrná manipulace nebo opakované použití pak může vodní dýmku vyřadit z provozu nebo vám přidá starosti se sháněním a pasováním vyměnitelných dílků.

Kvalitní výrobce nebo prodejce by měl nabízet ucelený sortiment, doporučit vám vhodný typ dýmky s ohledem na vaše očekávání a zamýšlenou frekvenci používání, ale také by měl informovat o údržbě a péči. Na internetu seženete všechno, nač si vzpomenete. U vodních dýmek není na škodu ověřit si nabízené zboží v kamenném obchodě, prohlédnout si detaily a projít si celkovou nabídku osobně.

Related Posts

Leave a Reply