Původ, vznik a historie vodní dýmky

S rozvojem turistiky do vzdálených míst Asie se vodní dýmka přiřadila k atraktivním zážitkům, které si cestovatelé rádi předávali. Slibuje jedinečný zážitek, který spojuje originální prostředí, exotické vůně i chuť. Příležitost vyzkoušet si účinky se nově nabízí i u nás. Pokud vás láká okusit vodní dýmku, nemusíte cestovat daleko. Unikátní klub vás zve do svých prostor třeba v centru Českých Budějovic. Seznámí vás s obsluhou, nabídne kvalitní směsi a provede vás kouzelným světem hluboké osobní relaxace.

Současné vodní dýmky působí moderním designem, půjčují si hladké linie, kombinují kov se sklem. Luxusní vzhled podpoří celkovou atmosféru. Zachovává staletími vybroušený mechanismus, přidává odolnější materiály a pevnější zpracování.

Cesta z východu

Původ vodní dýmky sahá až do Indie. S odstupem 400 let by jistě zaujal prapůvodní model, který kombinoval vydlabaný kokosový ořech a duté stéblo. Nejoblíbenější směsí bylo konopí, které kouření dodávalo omamné účinky. Obchodníci a diplomaté rozšířili vodní dýmku běžnými stezkami nejdříve do Egypta, odtud i do Persie a okolních zemí. Právě Persie přidala dýmce odolnější materiály. Kokos nahradila keramickou vázou a místo neohebného stébla zaměnila hadičku. Další a v podstatě finální změny jsou dílem tureckého sultána z doby kolem roku 1630.

Hvězda velkých večírků

Vodní dýmka byla známá i v Evropě. Na přelomu 19. a 20. století patřila neodmyslitelně k zábavě každé větší společnosti. Dobré kluby nabízely kouření z dýmky jako naprostou samozřejmost a kouření z dýmky holdovaly i ženy. Vodní dýmka upadla v zapomnění s příchodem rychlého životní stylu a na chvíli ustoupila cigaretám. Kouření cigaret však nikdy nepředstavuje takový požitek, jakým je vodní dýmka. V moderních dějinách se tak právem vodní dýmka znovu dostává na výslunní. Velkou výhodou je dostupnost kvalitních dýmek i směsí. I uprostřed Čech se můžete myšlenkami zatoulat na Dálný Východ a vychutnat si prémiový zážitek v maximálním pohodlí. Vyzkoušejte dýmkaření s vodní dýmkou v Českých Budějovicích.

 

Related Posts

Leave a Reply